3 REMEDII NATURALE

3 Remedii Naturale pentru Nasul Infundat

13:00


Având în vedere faptul că de când sunt mică am avut constant probleme cu imunitatea organismului drept urmare răceam destul de des, pe parcursul timpului am descoperit metode care să îmi aline simptomele răcelii. Pentru mine cel mai grav simptom al răcelii era nasul înfundat deoarece nu puteam să dorm noaptea din cauza acestuia, iar pentru mine somnul este foarte important.
Cel puţin atunci când eram eu mai mică nu exista niciun spray nazal care să mă facă să respir normal aşa că am descoperit aceste trei remedii naturale: uleiuri esenţiale, băi cu abur şi apa de mare.
De asemenea alte remedii pentru simptomele răcelii găsiţi aici (click pe roz).



Uleiurile esenţiale


Uleiurile esenţiale indicate pentru congestia nazală sunt uleiul esenţial de mentă, uleiul esenţial de eucalipt, uleiul esenţial de rozmarin, uleiul esenţial de cajeput şi nu în ultimul rând uleiul esenţial de busuioc. Ultimul ulei nu ştiu sigur dacă este indicat în special pentru congestia nazala dar a fost singurul care mi-a redat gustul şi mirosul. De asemenea, pentru că uitasem să specific acest aspect primele două remedii naturale adică uleiurile esenţiale şi baia cu aburi redau şi mirosul şi gustul pe lângă faptul că desfundă nasul lucru care presupun că nu este făcut şi de sprayurile nazale.
Pentru a desfunda nasul puteţi să puneţi pe o dischetă demachiantă 1-2 picături din unul dintre uleiurile esenţiale de mai sus şi să inhalaţi vaporii respectivi. În plus, puteţi pune o discheta cu 3-4 picături de ulei esenţial în cabina de duş în momentul în care faceţi duş pentru a inhala vaporii respectivi.


Baia de aburi


Cred ca aceasta este cea ma simplă modalitate şi nu aveţi nevoie decât de pliculeţe de ceai sau ceai vrac, un bol şi apă clocotită pentru a o realiza.
Ceaiurile recomandate pentru congestia nazală sunt: ceaiul de mentă, ceaiul ce rozmarin şi ceaiul de cimbru. În cazul în care nu aveţi niciunul dintre aceste ceaiuri la îndemână puteţi utiliza şi ceai de muşeţel sau de tei. În general ceaiurile au proprietăţi vindecătoare şi în momentul în care sunt utilizate extern. Aceasta metoda funcţionează prin inhalarea vaporilor cu proprietăţi decongestionante.
Pentru a realiza baia cu aburi va trebui să puneÅ£i într-un bol de sticlă sau ceramică apă clocotită iar in acesta să puneÅ£i două pliculeÅ£e de ceai, sau o lingura  sau doua de ceai uscat vrac. Menta, cimbrul ÅŸi rozmarinul pot fi utilizate ÅŸi în stare proaspătă, pentru un bol de ceai veÅ£i avea nevoie cam de o crenguţă micuţă de menta, rozmarin sau cimbru. Pentru a inhala vaporii veÅ£i avea nevoie de un prosop pe care să îl puneÅ£i pe cap în momentul în care veÅ£i sta deasupra bolului cu apă. Deci tot ce aveÅ£i de făcut este să staÅ£i deasupra bolului ÅŸi să inhalaÅ£i vaporii timp de 5-10 minute. De asemenea, dacă doriÅ£i un efect sporit puteÅ£i adăuga 1-2 picături de ulei esenÅ£ial dintre cele adăugate mai sus în bol. De specificat este faptul că va trebui să Å£ineÅ£i ochii închiÅŸi în cazul în care vă deranjează mirosul uleiului esenÅ£ial.
În plus, ceaiurile pot fi combinate după preferinţe.


Apa de mare


Sprayurile cu apă de mare sunt utilizate în general pentru alergii, dar sunt foarte utile şi pentru congestia nazală, deoarece restaurează umiditatea naturală a mucoasei nazale şi curăţă secreţiile nazale din nasul înfundat sau congestionat.
De asemenea, aceasta are mult mai multe beneficii dar eu le-am enumerat decât pe cele referitoare la congestia nazală.
Acestea pot fi găsite la farmacii şi magazine naturiste.

Acestea au fost remediile naturale pe care eu le utilizez sper să utilizaţi măcar unul dintre acestea înainte de a ajunge la farmacie şi a cumpăra orice alt produs, deoarece acestea sunt remedii oferite de natură pentru organismul nostru şi pot fi realizate foarte uşor acasă.
Daca v-a plăcut articolul nu uitati sa dati like paginii de facebook (click pe roz) Simplu de Făcut si sa va abonati la blog dand click pe link (click pe roz), daca articolul va ajuta si pe altcineva nu uitaÈ›i sa distribuiÈ›i.

You Might Also Like

0 comentarii